Amit nem számolunk fel: Kiállási díj (1 óra) és km díj Budapest területén (110 Ft/km), ami 6000/9000 Ft költség csökkentést jelent, ami kb 25%-os kedvezménynek felel meg.

Miért van annyi panasz a fórumokon a költöztetőket illetően?

forumok-koltoztetok

Nem könnyű a dolga, amikor költöztetőt keres. Hiszen a fórumokon annyi a panasz rájuk. Nem csoda, hiszen sokak szempontrendszere még mindig ez: olcsó legyen. Miért rizikós a túl olcsó ajánlat?

 

Mindenki egyszerű, gyors, problémamentes költözésre vágyik. És persze mindezt olcsón.
Nem is látunk egyetlen honlapon, apróhirdetésen sem olyat, hogy egy cég nem ezeket ígérné meg nekünk.

Akkor miért van az, hogy mégis a legelkeseredettebb helyzetekről szólnak a fórumok?
Ahol összeverbuvált bandával jelennek meg a helyszínen, az esetleírások a költözés utáni elveszett holmikról, beszakadt szekrényekről, leszakadt mosógépajtókról szólnak.

Órabéres munka miatti 15 percenkénti cigiszünetekről, őrizetlenül hagyott értékekről.

Kocsi és cégnévcserékről, amikkel aztán tovább folytatják a „költöztetés címszó alatt futó” munkákat.
Márpedig amiket Ön költöztetni szeretne, azokért több mint 5 – 10 -20 éven keresztül dolgozott.

Nem csoda, hogy úgy érzi, ha valami megsérül, akkor gondban lesz a költöztető. Nem kicsiben.
Miért van ennyi rossz tapasztalat a költöztetőkkel kapcsolatban?

 

Sokan azt gondolják, ha van egy tehergépkocsijuk, már költöztetők lesznek

És egyesek be is állnak a „költöztetők” sorába.
Azonban mindezzel azok járnak rosszul, akik igénybe veszik az ilyen jellegű munkát.
Ők nem szakmai kihívásnak tekintik a költöztetést. Vállalkozásuk egy éppen futó megélhetési forma, ahol a tehergépkocsik, és „alkalmazottaik” is jönnek, mennek.

Alkalmi munkások, akiknek egyre megy egy karton és egy bútor cipelése. Sok esetben képzetlen munkások, akik nem rendelkezhetnek azzal a tapasztalattal és tudással, ami ehhez a szakmához kell.

A költöztetés árának alakulása pedig követhetetlen. Egy gond nélküli költöztetést biztosító költözetőt nem nehéz felismerni, ha tudja, milyen ismérveket keressen (kattintson a linkre az ismérvekért). A költöztetés nem csupán fuvarozás, hanem azon belül egy igen specifikus szakma. A maga sajátosságaival.
Egy tényleges és megbízható költöztető nem fog ferde szemmel nézni Önre, ha megemlít olyan szavakat, mint a súlyadó, a bejelentett emberek járulékai, autóútdíjak, munkadíjakat, és csomagolóanyagok díjai. Casco-biztosítások, tehergépkocsi lízingjei.

Kiépített infrastruktúrával rendelkezve mindennapi életének részét képezik. Amelyiknek mindez újdonság, azt célszerű kerülni.

Költöztetőcég egyenlete nem a tehergépkocsi, plusz erős testalkatú munkás, plusz alul ígért árak képletéből áll. Ezért soha ne egy számjegy alapján döntsön a költözésnél, amikor az árakra tekint.  A legolcsóbb lehet a legdrágább.