Amit nem számolunk fel: Kiállási díj (1 óra) és km díj Budapest területén (110 Ft/km), ami 6000/9000 Ft költség csökkentést jelent, ami kb 25%-os kedvezménynek felel meg.

Eljöttek a költöztetők és nem fogja elhinni mi történt

kata-sztorija-koltozesnel

Az áthurcolkodás és kipakolás után Katában akkor szembesült igazán, hogy az ár nem minden egy költözésnél. A mosógép dobja tönkrement, és a karácsonyra kapott tányérkészlet is darabokban. De ne szaladjunk ennyire előre. Hogy kezdődött ez az egész?

 

Katákénak végre sikerült eladniuk a házat.
Hosszú évek óta ezen reménykedtek, a sok felesleges optimista hozzáállás miatt már nem is nagyon élték bele magukat.
Így egy kicsit váratlan villámcsapás volt – a jobbik fajtából-, amikor az ingatlanos jókedvűen hívta fel őket a jó hírrel.

Épp a Lidl közepén álltak a bevásárlókocsival. Így hazafelé máson se tudtak gondolkozni, minthogy honnan szerezzenek gyorsan költöztetőt, jó áron.

Az új tulaj gyorsan költözne, akár már 2-3 héten belül.
Habár új ingatlant még nem néztek biztosra, átmenetileg volna hova menniük (Kata édesanyjának nagy a háza), cókmókostul.
Kata hazaérve levágta magát a gép elé, és bekért néhány ajánlatot gyors vágtában e-mail-en. 2 nap múlva felhívott még 2 céget.

Kata elkövetett egy hibát a költöztetőcég kiválasztásakor

Számos költözetőcég természetesen nem vágott rá azonnali választ a kérdéseire.
Illetve jó pár kérdést feltettek.

Míg egy másik cég a vázolt információk alapján azt is ígérte, hogy egy előre leegyeztetett időpontban találkozik velük az otthonukban és vele együtt felmérik a költözéskor várható költségeket, időt, munkaórát, csomagolóanyagok mennyiségének szükségességét. Megnézzük a hely megközelíthetőségét, hozzáférhetőségét, hogy mennyire lesz bonyolult a munka elvégzése.

És ez alapján adnak ajánlatot.
Katának sürgős volt, így nagyon örült annak, hogy 2 nap múlva telefonon az egyik költöztetőcég mégicsak néhány bediktált információ alapján rögtön mondott neki egy árat.

Egy fix árat.

 

Eljött a költözés napja a nem várt eseményekkel

Kata végül a telefonon bediktált fix áras megoldás mellett döntött.
A költözés napján azonban kicsit meglepődött.

Néhány csomagolóanyagot sikerült csak beszerezniük. Így örült volna, ha a költöztetőcég hoz magával néhányat (gondolta mindez benne van az árban).

Habár az áthurcolkodás megtörtént, az új helyen érték csak igazán meglepetések: az ár valahogy mégiscsak változott a telefonon megígértekhez képest. A magyarázat az volt, hogy nem tudták – szerintük Kata rosszul mérte fel a helyzetet-, hogy pontosan ennyi bútort kell szállítani, és így kétszer kellett fordulniuk.

Kata beletörődött, hogy többet kell fizetnie.

De az igazi feketeleves még csak most jött: a mosógép felállításakor vették észre, hogy valami nem stimmel a dobbal. Nem voltak elég körültekintőek az emelésnél, cipelésnél.
És a tányérok – amiket a férjétől kapott az IKEÁ-ból karácsonyra – egy része el volt törve, lepattogva.

 

A költözés elhamarkodott volt.
Még néhány hónapot éltek itt Katáék, édesanyjáéknál, amikor sikerült a házuk vételárából egy saját ingatlant venni.

Egy dolgot tudott Kata: még egy költözés ugyanilyen felállásban teljességgel kizárt. Így felhívta azt a céget, aki korábban még egy előzetes felmérést is ajánlott.

Óriási öröm volt neki, hogy még a csomagolóanyagokban is a segítségére voltak. Végre úgy költözhettek, hogy nem kellett a bútorokat és tárgyakat tüzetesen átfésülni a kipakolásnál.

 

Örülünk, hogy végül mi segíthettünk Katának a második költözésnél a csalódása után

Kata története sajnálatos, de egyben tanulságos is. És örülünk, hogy végül a mi szolgáltatásunk mellett döntött a második költözésnél.
Annak, hogy végül elnyertük a bizalmát. És bizonyíthattuk neki, hogy stresszmentes költözés igenis létezik.


Mi a legnagyobb tanulság Kata sztorijából?

Olcsó húsnak néha híg a leve.
Nem minden az ár.

Egy költöztetőcég akár könnyedén mondhat egy fix árat egy telefonos árajánlatkérés során. A fix díjazás hasraütésszerűen, előzetes felmérés nélkül azonban súlyos ezrekbe is kerülhet Önnek.

Továbbá árulkodik a költöztetőcég hozzáállásáról is profizmusáról is.
Ezzel kockáztatják, hogy a tényleges mennyiséget akár a helyszínen ismerjék meg.

Nálunk a megadott munkadíj nem találomra határozódik, hanem konkrét adatok alapján.

Azt gondolja, hogy az ingatlant eladva a költözés nehezén már túl van. Pedig egy sikeres adás-vétel után is sokat veszíthet egy költözésnél, ha nem megfelelően tájékozódik. Nem mindig a legegyszerűbbnek tűnő út a legegyszerűbb.