Amit nem számolunk fel: Kiállási díj (1 óra) és km díj Budapest területén (110 Ft/km), ami 6000/9000 Ft költség csökkentést jelent, ami kb 25%-os kedvezménynek felel meg.

Költöztetés – kellünk mi ehhez?

Navigare necesse eset – hajózni márpedig szükséges, mondta Pompeius még az ókori Rómában, amikor hajósainak viharban kellett gabonát szállítaniuk Szicíliából a birodalom fővárosába. Nade, hogy kerül a csizma az asztalra, az antik rómaiakról már nem is beszélve. Nyilván amikor valaki költözik – mert muszáj, mert jobb, tágasabb lesz az új otthon és ezer okot sorolhatnánk – felmerül benne a kérdés: megoldom magam vagy kérjem szakavatott kezek segítségét? Nem karunk hazabeszélni, ha csak egyszerűen rávágjuk Önöknek, hogy igen segítséget kell kérni, mert az sekélyes lenne a részünkről, éppen ezért ész érvekkel próbáljuk meg most alátámasztani álláspontunkat.

Több szempont is felvetődik már a költözés megtervezése közben. Milyen távolságra kell eljuttatnunk berendezési tárgyainkat, azokból mennyit halmoztunk fel az évek során a régi otthonunkban, milyen autóval rendelkezünk mindezek elmozdításához és mennyi idő áll erre a rendelkezésünkre. Általában elmondható, hogy hány hálószoba annyi autó kell, vagy az alapmérethez képest annyival megnövelt rakterű jármű. Ezt vagy tudunk kölcsön kérni vagy bérelnünk kell, ami utánajárás és pénzkiadás. Amennyiben a fővárosban költözünk, akkor jó eséllyel bele kell, hogy kalkuláljuk, hogy a dugóban ülve türelmetlenkedhetünk és számolgathatjuk, hogy vajon még hány kör lesz hátra, mire végzünk az egésszel. Ha nagyobb távolságra költözünk – és itt nem feltétlenül a Sopron-Debrecen távot kell alapul venni – akkor az előbb említett idő hatványozottan nő, akár több napra is.

Kétségtelen, hogy magunk is meg tudunk birkózni a feladattal, de érdemes feltenni a kérdést, hogy kell-e ez nekünk a költöztetés amúgy sem leányálomi tényén túl. A mi javaslatunk az, hogy nem, megvannak már erre is a megfelelő szakemberek, ajánljuk magunkat. Először is ingyenes felmérjük, hogy Önnek milyen infrastruktúrára lesz szüksége kisebb-nagyobb lakása kiürítéséhez, személyes dolgainak elszállításához. Az azonnali tanácsadáson túl mi rögtön be tudjuk lőni – tapasztalataink alapján – hogy Önnek milyen és mekkora autóra lesz szüksége. Majd ezt az autót elő is tudjuk hozni telephelyükről, nem kell bérléssel bajlódni, papírozni, kauciót adni és utána rettegni, hogy csak most ne törjük össze a verdát.

Ismerjük gépparkunkat, több százszor pakoltuk már meg és ürítettük ki őket, tehát ez a folyamat nekünk már flottul megy, mondhatni profi legósok vagyunk. Biztos kézzel dolgozunk, a porcelán nálunk a folyamat végére nem változik mozaikká, mindent úgy szállítunk le, ahogy azt Öntől átvettük. Egy szó, mint száz, hajózni szükséges, ha költözni kell, akkor költözni kell és ehhez legjobb, ha profi szakemberek segítségét kéri.