Amit nem számolunk fel: Kiállási díj (1 óra) és km díj Budapest területén (110 Ft/km), ami 6000/9000 Ft költség csökkentést jelent, ami kb 25%-os kedvezménynek felel meg.

Az árképzés egyik fontos sarokköve

árképzés költöztetés

Kezdhetnénk ezt a posztot borzalmas közhelyek puffogtatásával, mint a részekből lesz az egész, az ördög a részletekben van, aki a kicsit nem becsüli…stb stb. Tekintsünk most el ezektől és csak egy alapigazságot vegyünk górcső alá. Ennek a gondolatmenetnek a leegyszerűsített mottója így hangzik: drágább üzemanyag áremelést indukál.

Ne ijedjenek meg, nem itt akarjuk bejelenteni, hogy akciós árainkon rántunk egyet felfelé, sőt inkább megnyugtatni szeretnénk már meglévő és leendő ügyfeleinket. Kicsit a költöztetés „szakis” témájától elrugaszkodva kitekintünk pár sor erejéig az üzemanyagárak alakulására, melyek, bármily furcsa is, de kedvező tendenciát mutatnak.

Persze ilyenkor szokott következni, hogy kiposztoljuk ezt az irományt a Mol meg megemeli az árakat, aztán fuccs az egész mondanivalónak. Ez még nem történt meg, siessünk hát az írással, Önök pedig az olvasással. Mélygazdasági összefüggésekbe nem bocsátkoznánk a világpiaci olajárakat tekintve, annyit azonban egy tényt rögzítenünk kell. Több mint 12 éve, 2003 decemberében fordult elő utoljára, hogy a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta és az Európában irányadó északi-tengeri Brent könnyűolaj hordónkénti ára egyidejűleg a 30 dolláros szint alatt álljon.

Ez, ha csak konyhanyelven haladunk tovább a témán, az jó 40 százalékos áresés. Nyilván még bonyolultabb gazdasági és politikai oldások és kötések mentén alakul az árképzés, de tény, hogy ma már itthon is 300 forint alá esett a gázolaj – jelen esetben minket, mint költöztető céget, aki nem benzines autókkal dolgoznak, ez az üzemanyagfajta érdekel – amit hol 280, hol 295 forintért be lehet szerezni, kutaktól függően. Üdvös hír ez nekünk is és Önöknek is egyaránt.

Fontos bázispontja a mi árképzésünknek is, hogy mennyiért tudunk tankolni. A szakértők előrejelzései alapján előreláthatólag nem következik be olajárrobbanás, így nem drágulnak a közeljövőben a hajtóanyagok, következésképpen nekünk sem kell az árainkat ezekhez a paraméterekhez felfelé igazítva módosítanunk, tehát jelenlegi akciós árainkat tartani tudjuk.

Vélemény, hozzászólás?